شیار | shiar.ir

       

       

       

       

       

       

چنگیزخان(گفت و شنود)

گفت: پیش‌نویس توافق‌ نهایی یا همان «جمع‌بندی» که قرار است امروز در وین منتشر شود شامل 20 صفحه متن اصلی و 80 صفحه ضمائم است.

گفتم: یعنی از یک جزوه 20 صفحه‌ای، 80 صفحه خلاصه‌برداری کرده‌اند؟! 

گفت: نه بابا، برای این 20 صفحه، 80 صفحه توضیح نوشته‌اند.

گفتم: تیم هسته‌ای کشورمان باید در مقابل نمایندگان شش کشور موسوم به 5+1 خیلی حواسش جمع باشد، چون در 3 صفحه توافق لوزان یک خروار حرف و حدیث علیه برنامه هسته‌ای ایران جا داده بودند، چه برسد به 100 صفحه! 
گفت: تیم کشورمان که اگر می‌خواست کوتاه بیاید، مذاکرات اینهمه طولانی نمی‌شد ولی بعضی‌ها را بگو که برخورداری از فناوری هسته‌ای را بی‌ارزش! می‌دانند و بدشان نمی‌آید که بخش‌هایی از آن حذف شود!
گفتم: آن عده اندک و کم‌شمار را بی‌خیال باش... آنها جان به جانشان کنی، دنبال بزک کردن آمریکا هستند... یارو می‌گفت؛ اگر می‌دونستید که چنگیزخان با سوزاندن کتاب‌های علمی چقدر از بار درس‌هایی که قرار بود بخونیم کم کرده است، هر شب جمعه برایش هزار تا فاتحه می‌خوندید!

 

                                                                .  .  .

 

دکل(گفت و شنود)

گفت: روزنامه‌های زنجیره‌ای و سایت مدعی اصلاحات در یک اقدام هماهنگ، تیتر زدند و خبر دادند که چه نشسته‌اید! یک دکل نفتی گم شده است!

گفتم: به قول رستم قاسمی، دکل که خودکار و مداد نیست که گم شود؟! دکل نفتی کلی تأسیسات و حداقل 50 خدمه دارد.

گفت: یکی از روزنامه‌های زنجیره‌ای نوشته بود که بعله! این دکل را برده‌اند به خلیج مکزیک!

گفتم: ولی این دکل اصلاً وارد ایران نشده و خریدار که یک پیمانکار بوده بخشی از قسط را نداده و دکل به ایران منتقل نشده بود. تازه ماجرا مربوط به همین مدعیان اصلاحات است.

گفت: مثل اینکه این جماعت مدعی اصلاحات اصلاً نمی‌دانند دکل چیست؟ و چه اندازه‌ای دارد؟ و همین که از اتاق فرمان به آنها دستور می‌دهند شروع به نوشتن می‌کنند و...

گفتم: چه عرض کنم؟! پیرزنی که بعد از خرید خسته شده بود وارد موزه «لوور» در پاریس شد و روی یک صندلی نشست. مدیر موزه به او گفت؛ مادر جان! این صندلی متعلق به ناپلئون است و پیرزن که اصلاً تا آن وقت اسم ناپلئون را هم نشنیده بود جواب داد؛ خب! ننه جان! اگر اومد بلند میشم اون بشینه!

پس از آنکه دیروز نتیجه مزایده چهارم دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس توسط سازمان خصوصی‌سازی به دلایلی لغو شد، منابع غیر رسمی از واگذاری سرخابی‌ها به دو شرکت وابسته به خودروسازان خبر می‌دهند.

بر این اساس در مزایده چهارم تنها خریدار تیم استقلال شرکت سرمایه‌گذاری سمند بوده که منابع آگاه از احتمال قریب‌الوقوع برنده شدن این شرکت در مزایده این تیم خبر می‌دهند.

این درحالی است که واگذاری تیم استقلال به شرکت‌های خودروساز در جامعه، کارشناسان و حتی مدیران میانی با واکنش مثبت همراه نبوده است.

سرمایه‌گذاری سمند که 30 درصد سهم آن به ایران خودرو تعلق دارد، به عنوان یک متقاضی خرید تیم فوتبال استقلال اعلام شد، این در حالی است که تأمین نقدینگی همواره به عنوان مهمترین مشکل خودروسازان طی سال‌های اخیر مطرح شده و گواه اصلی خودروسازان برای این مشکل، بدهی 4500 میلیارد تومانی آنها به قطعه سازان بوده است.

رقم پیشنهادی شرکت سرمایه‌گذاری سمند برای خرید استقلال 290 میلیارد و 500 میلیون تومان است.

همچنین منابع آگاه از واگذاری تیم پرسپولیس به شرکت نیوان ابتکار از زیرمجموعه‌های بزرگ شرکت خودروسازی سایپا خبر می‌دهند، اما به گفته کارشناسان این شرکت در بازار سرمایه  زیان‌ده بوده و معلوم نیست با چه توجیه و فرآیندی این اقدام صورت گرفته است.

سایپا در سال 1386 سهام شرکت توسعه و صنعتی نیوان ابتکار را خریداری کرد و در حال حاضر نیز از طریق همین شرکت، متقاضی خرید تیم پرسپولیس شده است.

شرکت نیوان ابتکار از زیرمجموعه‌های شرکت سایپا با قیمت 290 میلیارد تومان، شرکت استیل‌آذین ایرانیان با قیمت 332 میلیارد و 688 میلیون و 666 هزار و 666 تومان و شرکت بهنام پیشروی کیش با قیمت 329 میلیارد و 888 میلیون و 999هزار و 888 تومان متقاضی خرید باشگاه پرسپولیس هستند.

به گزارش فارس، پیش از این وزیر صنعت عنوان کرده بود واگذاری دو باشگاه سرخابی‌ها به شرکت‌های خودروساز ایرادی نداشته و می‌توانند آنها نیز باشگاه‌داری کنند، اما این موضوع در هیچ جای دنیا و برندهای خودروسازی مطرح مرسوم نیست.

به نظر می‌رسد با فشارهای برخی مسئولان 2 تیم استقلال و پرسپولیس درحال واگذاری به شرکت‌های وابسته به خودروزسازان بوده که می‌تواند عواقب و نتایج مثبت و چشم‌انداز روشنی نداشته باشد.

۹۴/۰۳/۰۴