شیار | shiar.ir

       

       

       

       

       

       

چنگیزخان(گفت و شنود)

گفت: پیش‌نویس توافق‌ نهایی یا همان «جمع‌بندی» که قرار است امروز در وین منتشر شود شامل 20 صفحه متن اصلی و 80 صفحه ضمائم است.

گفتم: یعنی از یک جزوه 20 صفحه‌ای، 80 صفحه خلاصه‌برداری کرده‌اند؟! 

گفت: نه بابا، برای این 20 صفحه، 80 صفحه توضیح نوشته‌اند.

گفتم: تیم هسته‌ای کشورمان باید در مقابل نمایندگان شش کشور موسوم به 5+1 خیلی حواسش جمع باشد، چون در 3 صفحه توافق لوزان یک خروار حرف و حدیث علیه برنامه هسته‌ای ایران جا داده بودند، چه برسد به 100 صفحه! 
گفت: تیم کشورمان که اگر می‌خواست کوتاه بیاید، مذاکرات اینهمه طولانی نمی‌شد ولی بعضی‌ها را بگو که برخورداری از فناوری هسته‌ای را بی‌ارزش! می‌دانند و بدشان نمی‌آید که بخش‌هایی از آن حذف شود!
گفتم: آن عده اندک و کم‌شمار را بی‌خیال باش... آنها جان به جانشان کنی، دنبال بزک کردن آمریکا هستند... یارو می‌گفت؛ اگر می‌دونستید که چنگیزخان با سوزاندن کتاب‌های علمی چقدر از بار درس‌هایی که قرار بود بخونیم کم کرده است، هر شب جمعه برایش هزار تا فاتحه می‌خوندید!

 

                                                                .  .  .

 

دکل(گفت و شنود)

گفت: روزنامه‌های زنجیره‌ای و سایت مدعی اصلاحات در یک اقدام هماهنگ، تیتر زدند و خبر دادند که چه نشسته‌اید! یک دکل نفتی گم شده است!

گفتم: به قول رستم قاسمی، دکل که خودکار و مداد نیست که گم شود؟! دکل نفتی کلی تأسیسات و حداقل 50 خدمه دارد.

گفت: یکی از روزنامه‌های زنجیره‌ای نوشته بود که بعله! این دکل را برده‌اند به خلیج مکزیک!

گفتم: ولی این دکل اصلاً وارد ایران نشده و خریدار که یک پیمانکار بوده بخشی از قسط را نداده و دکل به ایران منتقل نشده بود. تازه ماجرا مربوط به همین مدعیان اصلاحات است.

گفت: مثل اینکه این جماعت مدعی اصلاحات اصلاً نمی‌دانند دکل چیست؟ و چه اندازه‌ای دارد؟ و همین که از اتاق فرمان به آنها دستور می‌دهند شروع به نوشتن می‌کنند و...

گفتم: چه عرض کنم؟! پیرزنی که بعد از خرید خسته شده بود وارد موزه «لوور» در پاریس شد و روی یک صندلی نشست. مدیر موزه به او گفت؛ مادر جان! این صندلی متعلق به ناپلئون است و پیرزن که اصلاً تا آن وقت اسم ناپلئون را هم نشنیده بود جواب داد؛ خب! ننه جان! اگر اومد بلند میشم اون بشینه!

«جف راتکه» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز هم به میان خبرنگاران آمد و موضع دستگاه دیپلماسی کشورش در خصوص مسائل مختلف بین‌المللی را با خبرنگاران در میان گذاشت.

پس از چند سوال و جواب در خصوص عراق و تکرار همان مواضع قبلی این وزارتخانه در خصوص «حمایت از دولت عراق در راه مبارزه با داعش»، نوبت به سوال‌های ایرانی این جلسه رسید.

سخنگو ابتدا خبر داد که روز 30 می (شنبه) «جان کری» و همتای ایرانی‌اش «محمد جواد ظریف» در ژنو دیدار می‌کنند و در خصوص پرونده هسته‌ای ایران گفت‌وگو می‌کنند.

خبرنگاری پرسید که آیا دیگر اعضای 1+5 هم در این جلسه حضور دارند که سخنگو گفت «نه، این دیداری دوجانبه است.»

بحث به اخبار رسانه‌های ایران در خصوص مذاکرات اتمی و مصاحبه «عباس عراقچی» معاون حقوقی وزات خارجه درباره احتمال تمدید مذاکرات کشید.

جف راتکه موضع وزارت متبوعه‌اش در خصوص صحبت‌های معاون ظریف را اینگونه بیان کرد: «ما بحث تمدید مذاکرات را حتی در ذهن نمی‌پرورانیم و با تلاش‌های موجود فکر می کنم تا 30 جولای بتوانیم به توافق نهایی برسیم.»

خبرنگار دیگری پرسید که آیا آقای کری در دیدار با همتای ایرانی، نگرانی‌های کشورهای حاشیه خلیج (فارس) را به وزیر خارجه ایران منتقل می‌کند.

سخنگو اول از خبرنگار پرسید که «منظور شما کدام نگرانی‌ها است» و ادامه داد: «من نمی‌توانم محتوای جلسه‌ای را که هنوز برگزار نشده، برملا کنم ولی این کشورها هم طرفدار مذاکره با ایران هستند و باز هم تکرار می‌کنم که عدم دستیابی ایران به بمب اتم، به نفع همه جهان است.»

نحوه برداشته شدن تحریم‌های ایران پس از رسیدن به توافق احتمالی هم سوال یکی دیگر از خبرنگاران بود.

سخنگو این سوال را هم تکراری خواند ولی گفت: «تحریم‌ها کاهش می‌یابد و این روند کاهشی هم پس از تکمیل اقدامات (ایران) در خصوص مسائل مهم هسته‌ای آغاز خواهد شد؛ اقدامات ایران باید برای ما قابل راستی‌آزمایی باشد.»

ایران بارها اعلام کرده که برای کاهش تحریم‌ها با کسی مذاکره نمی‌کند و هدف برداشته شدن تحریم‌ها است؛ دیپلمات‌ها اما می‌گویند که 1+5 پس از توافق، فوراً تحریم‌ها را برمی‌دارد.

۹۴/۰۳/۰۷